Фото: Уметник во знак на протест си ги закова тестисите на Црвениот плоштад!

Loading...

Рускиот уметник Пјотр Павленски денеска извел перформанс во знак на протест поради „апатијата во руското општество“ и можноста Русија да се претвори во полициска држава.Рускиот уметник Пјотр Павленски денеска со клинци ги закова своите тестиси за калдрмата на московскиот Црвен плоштад во знак на протест поради состојбата во општеството, а повод за ваков чин беше одбележувањето на 10-ти ноември, Денот на руската полиција.
Пред очите на вџашените минувачи, Павленски со тестисите заковани за калдрмата седел половина час, по што бил пренесен во болница.
Откако излегол од болница тој е пренесен на разговор во полиција.
Извор:kanal5.com.mkРускиот уметник Пјотр Павленски денеска со клинци ги закова своите тестиси за калдрмата на московскиот Црвен плоштад в

loading...
Loading...