Фото + видео: Обреновац е потопен – поглед на градот од воздух!

Не постојат зборови со кои може да се опише погледот на Обреновац од воздух денес. Фотографиите кажуваат се`. Застрашувачко!Денеска се евакуирани 1.087 загрозени лица и уште 125 граѓани кои се соочуваат со сериозни здравствени проблеми.
Најкритична точка во Србија моментално е Обреновац, од кој почнаа да се изнесуваат и првите безживотни тела.

Како што јавуваат српските медиуми, на самиот крај од првиот мост во Обреновац, граѓаните им приоѓале на спасувачите и ги молеле да одат до нивните најблиски за да им дадат информации дали ги виделе луѓето кои се` уште не се спасени.

Граѓаните во голем број донесуваат свои чамци и ги спуштаат во реката, за да им ги стават на располагање на спасувачите…
Денеска се евакуирани 1.087 загрозени лица и уште 125 граѓани кои се соочуваат со сериозни здравствени проблеми.
Најкритична точка во Србиј

Пронајдете не на следниве мрежи: