ФОТО: Загрижена мајка бара помош. Ова се појави кај детето по примање на вакцина!

Loading...

Една мајка објави драматична содржина на страница за размена на различини корисни информации.-Дали е ова нормална реакција на вакцина? Два пати течеше и сега ова повторно се појави – напишала загрижена мајка во објавата.
Станува збор за имунизација против туберкулоза.
Сепак, реакцијата на оваа вакцина, иако изгледа доста драматично, не е претерано опасна и се препорачува превивање со чиста газа додека не зарасне раната и не истече гнојот.
Прашањето за имунизација со вакцини и понатаму е предмет на доста расправи, а медицинските експерти во голем број тврдат дека таа е нужна.-Дали е ова нормална реакција на вакцина? Два пати течеше и сега ова повторно се појави – напишала загрижена мајка во објавата.
Стану

loading...