Фото:Фотографија која го расплакала светот!

Loading...

Оваа фотографија го обиколи светот за само неколку дена, а со тоа ги растажи сите љубители на кучиња,  ширум планетата.На неа е прикажан газдата на своето куче, кој за последен пат се поздравува со својот верен пријател, кучето по име Дакота, која е на крајот од смртта. Автор на фотографијата е Сара Робертсон. Таа го обележа прошталниот момент на својот сопруг Адам и нивниот крзнен пријател.
„Во фебруари оваа година јас и Адам дознавме дека Дакота има рак кој брзо се шири и кој од неодамна пуштил метастази на нејзиниот граден кош. Дадовме се од себе да ја спасиме оваа пријателка, или барем да и ја ублажиме маката. После неполни месец дена, сфативме дека на нашето милениче му нема спас и дека мораме да се испратиме со неа“, изјави Сара.
Сара и Адам се соочуваат со болни моменти, љубовта и грижата кои и ја даваат неможат да го спасат нивното куче, а тоа е преболно за нив. Ги сликала со Адам за да ги обележи последните заеднички моменти. Таа му била прва љубов и цел живот била со него, па сега нему му е многу потешко од Сара и да се испрати од своето куче. Робертсонови се испратиле од своето куче на 15 март, а од неодамна ја објавиле оваа потресна фотографија, во знак на сеќавање за изгубениот пријател.На неа е прикажан газдата на своето куче, кој за последен пат се поздравува со својот верен пријател, кучето по име Да

loading...
Loading...