Фото:Ова момче немаше пријатели, а сега има милиони…

Loading...

Холин, момчето од Мичиген, боледува од Аспергеров синдром, еден вид на аутизам, за кои многу деца во училиште го избегнувале и не сакале да се дружат со него.Холин е болен од едн вид на аутизам и затоа многу други деца во училиште го избегнувале. Кога дознала неговата мајка за тоа таа одлучила да го израдува – создала страница на Фејсбук и честитките почнале да пристигнуваат во неверојатни бројќи.
Кога и соопштил на својата мајка Џенифер дека оваа година тој не сакал да му направи роденденска забава, и дошла идеја да направи Фејсбук страница, која би привлекла голем број на луѓе од целиот свет за да му го честитат големиот ден.
– Ја направив оваа страница за мојот прекрасен син, кој на деветти март ќе наполни 11 години. Поради неговата болест, се запоставени од страна на општеството. На одмор секој ден седи сам, бидејќи никој не сака да се дружи со него. Мислев дека страницата и позитивните пораки и мисли од луѓето може да бидат подобри од било која забава. Ве молам помогнете ми мојот син да се чувствува посебно на неговиот роденден – ова Џенифер го напишала на страницата.

Луѓето кои ја лајкнале страницата, ја побарале и адресата од Џенифер и Холин на која тие би можеле да испратат порака директно до куќата.
Страница “Холин е Единаесет” Џенифер ја направила во почетокот на февруари а за само 24 часа привлекла околу 40.000 луѓе. За помалку од две недели имало повеќе од еден милион лајкнувања и честитките почнале да пристигнуваат.
Неговото семејство ќе му ја покаже својата страница за неговиот роденден, а исто така планираат да ја снимаат неговата реакција, додека Холин ги чита честитките.
Холин е болен од едн вид на аутизам и затоа многу други деца во училиште го избегнувале. Кога дознала неговата мајка за тоа таа одлучила да го изра

loading...
Loading...