Фото:Во Мостар можете да купите граната како сувенир

Loading...

Овие денови во мостарскиот Стар град, туристите можеле да купат не експлодирана граната како сувенир.
Се работи за сувенир кој го пронашле новинари во една продавница за сувенири по цена од 30 евра, а на неа е испишано – „Don’t forget„
Бројните туристи се фотографираат со гранатата, кој со задоволство би ја купиле но не се сигурни дали ќе можат да ја внесат во авион и да поминат на граничната контрола.
– Слободно земете ја нема да ескплодира, еве видете како ја држам, рекла продавачкатаОвие денови во мостарскиот Стар град, туристите можеле да купат не експлодирана граната како сувенир.

loading...