Франција со нови мерки против тероризмот

Новата влада на францускиот претседател Емануел Макрон ќе претстави закон за безбедност кој предвидува поголеми овластувања на полицијата во при закани од екстремисти.Владата, исто така, побарала продолжување на вонреднста состојба во земјата до 1 ноември.
Макрон тврди дека законот за кој се расправа на седница на влада, нема да ги загрози слободите на француските граѓани.
Сепак, организациите за заштита на човековите права стравуваат дека Франција се движи кон „постојана вонредна состојба“, пренесува агенцијата АП.Владата, исто така, побарала продолжување на вонреднста состојба во земјата до 1 ноември.
Макрон тврди дека законот за кој се расправа на с

Пронајдете не на следниве мрежи: