Фрлиле бебе во хуман отпад- родителите ја тужат болницата!

Loading...

Овој случај е неспоив со медицинската пракса во 21-ви век.Родителите на девојчето кое минатото лето при породувањето во Општата болница во Дубровник ја тужат болницата за претрпена душевна болка поради загуба на детето чие тело по смртта без нивно знаење било фрлено во хуман отпад, и за грешките на докторите  за кои сметаат дека довеле до смртен исход.
„Докторката на приемно одделение утврди дека поради заматување на плодовата вода потребно е индуцирано породување, па родилката била префрлена во родилиште, но таму наместо доктори ја примиле бабици“, вели адвокатката Ана Тошев, правна застапничка на мајката А.М. и таткото С. П. Рекла дека овој случај е неспоив со медицинската пракса на 21-ви век.
Судењето треба да започне кон средината на септември.Родителите на девојчето кое минатото лето при породувањето во Општата болница во Дубровник ја тужат болницата за претрпена душевна болка поради заг

loading...
Loading...