Гарет: Закажаните избори се многу важни за Македонија и очекувам да се спроведат

Британскиот амбасадор во Македонија Чарлс Гарет денеска изјави дека изборите закажани за 11 декември се многу важни за земјата и очекува да бидат спроведени.– Не би го искористил епитетот оптимист или песимист во врска со моите предвидувања за изборите, би рекол дека сум многу задоволен што се постигна договор. Онаа придавка што јас би ја искористил во врска со изборите закажани за 11 декември е дека се многу важни за Македонија и навистина мислам дека ќе се спроведат, рече Гарет на новинарско прашање дали е оптимист или песимист во врска со закажаните предвремени парламентарни избори.
Британскиот амбасадор Чарсл Гарет и министерот за правда Валдет Џафери денеска потпишаа потпишаа меморандум за соработка меѓу владите на Обединетото Кралство и Република Македонија.– Не би го искористил епитетот оптимист или песимист во врска со моите предвидувања за изборите, би рекол дека сум многу задоволен што се пос

Пронајдете не на следниве мрежи: