Геј студент сака да ја изгуби невиноста пред очите на 100 луѓе

Loading...

Неговата идеја ја подели јавноста, а посебна критика му упатила христијанската црква.Клејтон Петет (19), британски студент, одлучил на 25 јануари во една галерија пред сто луѓе да ја изгуби својата невиност со маж со кој е некое време во врска. Ова е само дел од неговиот проект под назив „Школата за уметност ми ја украде невиноста“, а планира да одговара на прашања од публиката по „претставата“.
„Ја чував мојата невиност до сега и не планирам тука така да се откажам од неа. Културолошки на идејата за невиност и се придава голема вредност, па јас одлучив мојата да ја искористам во единствен перформанс кој се надевам ќе предизвика интересна дебата“, рекол Клејтон кој настанот го смислувал претходните три години.
Неговата идеја ја подели јавноста, а посебна критика му упатила христијанската црква.
„Тоа не е уметност. Сексуалниот чин е божји дар и тоа го користиме како израз на нашата љубов кон Бог“, рекла претставничка на Движењето на христијански гејови и лезбејки.Клејтон Петет (19), британски студент, одлучил на 25 јануари во една галерија пред сто луѓе да ја изгуби својата невиност со маж со кој е некое вре

loading...
Loading...