Генијален начин како да го разладите автомобилот за само десетина секунди

Летото пристигна, а со  него и жештината . иако тоа годишно доба  го сакаме поради годишниот одмор и заминувањето на море, не смееме да занемариме и некои  помалку удобни  ситуации кои тоа ни ги носи.Една од нив е и  автомобилот кој  се прегреал поради стоењето на сонце, па кога ќе влезете во него имате чувство како да сте влегле во пеколот. За да избегнете таква непријатна ситуација, ви откриваме неколку трикови  со помош на кои автомобилот ќе го разладите за само 10-ина секунди.
1.Отворете го прозорот на совозачот и  затворете ја вратата.
2. Отворајте ја и затворајте (но не до крај) варатата на возачката страна.
3.На менувачот ставете навлака, за да не се изгорите.
4. При излегување од автомобилот, завртете го  воланот бидејќи така долниот дел на кој ги  држите рацете ќе остане ладен и нема да ве изгори кога ќе го  вратите во положба во која треба да биде.
5. Доколку имате кожни седишта, преку нив можете да ставите навлака.
Погледнете ги деталите во видеото:Една од нив е и  автомобилот кој  се прегреал поради стоењето на сонце, па кога ќе влезете во него имате чувство како да сте влегле во пе

Пронајдете не на следниве мрежи: