Германците со неверојатно негативни критики кон хрватскиот туризам

Loading...

Германското списание „Стерн“ во своето електронско издание негативно го нападна туризмот во Хрватска, напоменувајќи дека „Хрватска не се плаши од туристички ограничувања и високи цени“.Германското списание „Стерн“ го спореди хрватскиот туризам со „иранска верска заедница“.
Во списанието се пишува за инцидент на некој од островите во Хрватска каде што еден вработен во локалното туристичко биро направил голем скандал откако на страницата на социјалната мрежа Фејсбук пишува дека туристите се нарекувани „апсолутни идиоти“.
На островот Хвар туристичка асоцијација дели на гласачките ливчиња во неколку јазици, преку коои се информира забраната на алкохол на јавни места и напоменува дека за „алкохолизирање постојат баровите“.
Еден од главните критики на Германците се високите цени во оваа земја. Тие се жалат дека мало шише минерална вода чини четири евра, што е дооста скапо за оние кои елтуваат с просечна плата од 743 евра.
„Стерн“ изјави дека иако сопствениците на хотели реагира на недостатокот на интерес на туристите во Хрватска и делумно нудат и до 50 отсто пониска цена, на министерството за туризам се појавија податоци дека во земјата има густ сообраќај на туристи од три проценти, но многумина се сомневаат во тврдењата , пренесува Дојче веле.
Покрај Хрватска во ркатки црти е споммната и Црна Гора која исто така е негативно коментирана во однос на туризмот оваа година. Германското списание „Стерн“ го спореди хрватскиот туризам со „иранска верска заедница“.
Во списанието се пишува за

loading...
Loading...