Германија нема да го признае референдумот на Крим

Loading...

-Резултатите се ирелевантни – изјави потпаролот на германското Министерство за надворешни работи.Германија денеска порача дека резултатите од референдумот за отцепување на украинскиот регион Крим и припојување кон Русија за нив ќе бидат „ирелевантни“.
Референдумот ќе се одржи во недела, на 16ти март, а западот стравува дека овој полуостров во Црно Море ќе се припои кон Русија поради многубројното руско население кои живее на Крим.
-Резултатите се ирелевантни – изјави потпаролот на германското Министерство за надворешни работиГерманија денеска порача дека резултатите од референдумот за отцепување на украинскиот регион Крим и припојување кон Русија за нив ќе бидат „

loading...
Loading...