Германскиот политичар ги отфрла обвинувањата за детска порнографија

Loading...

Германскиот социјалдемократ (СПД) Себастијан Едати минатиот вторник ги негираше тврдењата на локалниот весник дека по претресот на полицијата во неговиот дом во северна Германија е пронајдено детска порнографија. Весникот на поранешната изборна единица на Едати „Die Harke“ со седиште во северната област Ниенбург, го објавиле извештајот од претресот на домот и канцеларијата на Едати, каде се наведува дека е најдена детска порнографија.
Германскиот социјалдемократ (СПД) Себастијан Едати минатиот вторник ги негираше тврдењата на  локалниот весник дека по претресот на полицијата во неговиот дом во северна Германија е пронајдено детска порнографија.
Едати (44), минатата сабота неочекувано објави дека тој дава оставка од Бундестагот и  го напушта пратеничко место поради здравствени причини.

Тој прв пат бил избран за член на германскиот Бундестаг во 1998 година, а се вклучил во федералната комисија за полициско работење и безбедност помеѓу 2005 до 2008 година.
Доколку сомневањата против Едати се покажат точни, тоа би било втор случај во последните неколку години угледен член на Бундестагот да се поврзува со детска порнографија. Пролетта, 2009 година тогашниот член на СПД Јерг Таус беше обвинет за поседување детска порнографија. Таус, кој како политичар се занимаваше со безбедноста на Интернет се бранеше дека спорните материјали ги поседува во цел на истрагата што се водела, но подоцна беше осуден на 15 месеци затвор.Весникот на поранешната изборна единица на Едати „Die Harke“ со седиште во северната област Ниенбург, го објавиле извештајот од претрес

loading...
Loading...