Ги држи ли Заев Поповска, Ангелов и Ристовски со нешто или навистина поддржуваат двојазичност?

Претседателката на ДОМ Лилјана Поповска, академикот Блаже Ристовски и Стојанче Ангелов од „Достоинство“ не одговараат на телефонските повици на медиумите.Покрај останатите, Курир во текот на вчерашниот и денешниот ден се обиде да стапи во контакт со Поповска, но таа не одговараше на нашите телефонски повици и СМС пораки одбивајќи да даде коментар на најавите за двојазичност на Македонија, промената на химната, знамето и националниот грб кои лидерот на СДСМ Зоран Заев ги договорил со албанските партии за да дојде на власт.
Не е познато зошто Поповска, Ристовски и Ангелов се кријат од новинарите и не сакаат да коментираат. Ваквото однесување отвора сомнеж дека Заев можеби „ги држи“ во рака и ги уценува со нешто.
Втората опција е дека тие ја поддржуваат и се за воведување на двојазичност на целата територија на Република Македонија, поддржуваат промена на парите и воведување на високи казни за непотреба на албанскиот јазик, па молчат бидејќи се свесни дека ваквата политика ја нема поддршката од народот.
Договорот за Влада кој лидерот на СДСМ го постигна со албанските партии преку целосно прифаќање на албанската платформа, всушност е договор за идентитетска промена на Македонија со кој се задираат основните постулати како јазикот, името, знамето, грбот и химната.Покрај останатите, Курир во текот на вчерашниот и денешниот ден се обиде да стапи во контакт со Поповска, но таа не одговараше на нашите телефонски

Пронајдете не на следниве мрежи: