ГИ ФРЛАТЕ ИСКОРИСТЕНИТЕ ВРЕЌИЧКИ ОД ЧАЈ?: Откако ќе го прочитате ова повеќе НИКОГАШ нема да го правите тоа!

Loading...

За лековитоста на чаевите веќе ни е познато, но дека искористените вреќички од чај можат одлично да послужат во потполно неочекувани ституации во домаќинството не сме знаеле.Освен тоа, најефикасното влијание на чајот, како што тврдат кинеските доктори е ставање на вреќичката на чајот во перница, што доста помага да се разбудиме со чиста глава и побрзо да размислуваме.
Откријте на кои уште начини може да се искористат вреќичките од чаевите.
1. Тргнете го црвенилото од очите
Ставете вреќички чај во ладна вода, извадете ги и ставете ги на капаците. По само неколку минути ќе се тргне црвенилото и отеченоста и вашите очи повторно ќе изгледаат свежо а и вие ќе изгледате подмладени.
2. Маринирајте го месото
Месото кое планирате да го подготвите за ручек маринирајте го во остатоците од чајот со помош на искористените вреќички за чај за да спречите да стане тврдо и жилаво. Слаткоста на чајот ќе го збогати вкусот на месото и ќе го одржи влажно.
3. Исчистете го домот
Чајот може да ги отстрани маснотиите и нечистотиите од огледалото, подовите дури и линолеумот. Само внимавајте и добро избришете потоа за да не останат дамки.

4. Освежете ја облеката и обувките
Исушените вреќички од чај ставете ги во ормарот за вашите алишта поубаво да мирисаат. Ставете по една вреќичка во секој чевел и ќе ја тргнете непријатната миризба.
5. Ублажете ја болката
Доколку имате некоја рана во усната шуплина, намокрете ја искористената вреќичка чај во вода и загризете ја. Лековитите својства од чајот ќе ја ублажат болката и ќе го забрзаат лечењето на раните.
6. Ублажете ги изгорениците од сонце и отрстанете ги акните
Имате акни и изгореници од сонце? Поминете ги зафатените подрачја со ладна вода во која одстоила искористена вреќичка од чај. Повторете неколку пати и ќе почувствувате ладење, олеснување и смирување на кожата.Освен тоа, најефикасното влијание на чајот, како што тврдат кинеските доктори е ставање на вреќичката на чајот во перница, што доста помага да се р

loading...
Loading...