Ги кршите лековите на пола за полесно да ги голтнете – ова мора да го знаете пред да го сторите тоа

Loading...

Колку и да се чини безопасно, сепак кршењето на таблетите на омали делови може да предизвика и здравствени проблеми.Да се проголта помала или поголема таблета за многумина е вистински проблем.
Фармацевтите тврдат дека лекот може да предизвика несакани појави при таквото конзумирање, особено кај терапијата за дијагнозата биполарно пореметување или кај оние кои имаат проблеми со срцето. Кај тие болести лековите моаат да се земаат прописно и пред некоја таблета да ја скршите на помали делови, би требало да се консултирате со доктор.Да се проголта помала или поголема таблета за многумина е вистински проблем.
Фармацевтите тврдат дека лекот може да предизвика несакани пој

loading...