Ги напушти Ѕвездите на Гранд: Шабан Шаулиќ открил зошто преминал во жирито на „Пинкови ѕвезди“

Loading...

Пејачот донeл одлука по разговорот со сопствениците на телевизија „Пинк“  Жељко Митровиќ и Милица Митровиќ.После Драгана Мирковиќ и Зорица Брунслик, во жирито на увездите на Пинк се придружува и Шабан Шаулиќ.
Кралот на фолкот донел одлука да го напушти местото на претседател на жирито кое го имаше три години во „Ѕвездите на Гранд“, по разговор со сопствениците на „Пинк“ телевизија.

„Во годината кога прославувам половина век музичко творештво и 65-ти роденден вистинско време е да се донесат и некои други големи одлуки, а мојата беше да ја превземам оваа одговорна позиција и на тој начин да им помогнам на некои нови талентирани луѓе да го заземат своето место на естрадното небо. Ѝ се заблагодарувам на екипата со која до сега соработував, мислам дека заедно направивме проект на кој можеме да бидеме горди, и сигурен сум дека со фантастичните професионалци од „Пинк“ ќе го сториме и во годините кои следат. Се радувам на соработката со новиот продукиски тим и дружењето со колегите од навистина стручното жири. Уверен сум дека сите ќе дадеме се од себе да ги поттикнеме новите музички ѕвезди и да им овозможиме на вистински начин да ја изградат својата кариера. Подобро место за тоа не постои од најголемата музичка империја на Балканот и среќен сум што токму сега ќе се здружиме во еден вака одличен проект“, изјавил по овој повод кралот на фолкот.После Драгана Мирковиќ и Зорица Брунслик, во жирито на увездите на Пинк се придружува и Шабан Шаулиќ.
Кралот на фолкот донел одлука да го н

loading...