Ги обвиниле работниците дека изеле 14.000 виршли!

Loading...

После 26 години поминати во компанијата, ме повикаа и ми рекоа да ја напуштам работата, притоа додадоа дека ќе бидеме кривично тужени. Образложението е дека  колегите и јас сме земале од пакетите со виршли од фрижидерот, изјавила работничката Зора Шимшиќ.Што точно се случува во компанија се уште точно не се знае, но засега се отпуштени 15 работници, поради недостиг на стока во магацинот.
Раководството на компанијата тврди дека вработените,  ги консумирале производите наменети за продажба. Работниците,  односно 11 од нив, ја тужеле компанијата, и тврдат дека вистинските виновници не се казнети за штетата.

После 26 години во компанијата ме повикаа и ми рекоа да ја напуштам работата или ќе бидам кривично тужена, со образложение дека со колегите сме јаделе од виршлите за продажба. Даница Доганџиќ, исто со 26 години стаж во компанијата, изјавила дека и е потпишан отказ, бидејќи на снимките од безбедносните камери се гледа, како зема нешто од фрижидерот и и го дава на колешката. Жалба поднеле и други од колегите. 
Извршниот директор Иван Николиќ, тврди дека не постои технолошки вишок, или дека компанијата ќе се продава. Штетата на компанијата е оценета од 4.6 милиони евра. Со видео надзорот се виделе кој од вработените не ги почитувал законите и  против нив е поднесена кривична пријава.Што точно се случува во компанија се уште точно не се знае, но засега се отпуштени 15 работници, поради недостиг на стока во магацинот.
Рак

loading...
Loading...