Глув маж нарачал кафе, но не очекувал ваква ПОРАКА од продавачката!

Loading...

Продавачката на кафе направила нешто невообичаено. Го научила знаковниот јазик за на мажот кој секој ден од нејзе купувал кафе, таа иста шолја кафе да може да му ја даде комуницирајќи на знаковниот јазик. Неговата реакција на неочекуваната љубезност била емотивна и искрена.Иби Пирача бил навистина трогнат кога продавачката  ја земала нарачката и  го  врачила кафето, служејќи се со знаковниот јазик. Навистина бил трогнат од нејзината љубезност, кога му кажала дека само сакала да добие ист степен на услуга како и  другите луѓе.
„Трогнат сум. Не можам да верувам дека таа  научиула потполно нов јазик, бидејќи знаковниот јазик и е тоа, само поради мене. Поради глувонем муштерија? Невистина сум импресиониран“, рекол Пирача.

Бидејќи не ги научила сите знаци, на парчето хартија му напишала зошто го  учи јазикот на глувонемите. Сакала купувањето на кафе да му биде еднакво пријатно како и  на сите останати гости. Пирача го фотографирал парчето хартија и го објавил на Фејсбук. Веднаш почнале да пристигнуваат пофалби до  продавачката, а повеќе од 3 илјади луѓе веднаш  ја споделиле пораката …
„Морате да го сакате ова место. Вработена во Старбакс ме праша на знаковен јазик какво кафе би сакал. Ми го напиша ова биејќи знае дека сум глув. Таа жена е вистински благослов“, напишал Пирача во коментарот.Иби Пирача бил навистина трогнат кога продавачката  ја земала нарачката и  го  врачила кафето, служејќи се со знаковниот јазик. Нави

loading...
Loading...