ГМО индустријата не застанува- еве што ќе содржи сокот од портокал

Loading...

Иднината на портокалите е изложена на ризик, па поради тоа решението може да биде во свинските гени како едно од можните решенија.На 27 јули, вработените од весникот New York Times официјално развеа знаме во градината Биг Аг , а целта е борба против генетски модифицираната храна. Според тоа како се развива бизнисот со портокалите, влијателните производители ќе бараат начин да го направат ова овошје бесмртно и поради тоа се во потрага на начини за производство на ова овошје кое во иднина за да не скапува брзо при транспортот, ќе содржи голем број на бактерии. Посветен на инженерингот одгледано е и првото генетски модифицирано дрво од портокал во светот.
Рик Крес претседателот на „Southern Gardens Citrus“, кој е задолжен за два и пол милиони портокалови дрва и една фабрика која стиска прави сокови за Тропикана и Флорида бест, вели дека ќе го направи сето она што може да го направи за да ги зачува ови плодови, па макар да направи и генетски модифицирани портокали.
Целито текст прочитајте го на najadise.mkНа 27 јули, вработените од весникот New York Times официјално развеа знаме во градината Биг Аг , а целта е борба проти

loading...
Loading...