ГО ЗАПОЗНАЛА НА ФЕЈСБУК, мислела дека тоа е нејзиното поранешно момче, а потоа следел ХОРОР

Направил Фејсбук профил користејќи го идентитетот на поранешното момче на девојката, а за да воспостави контакт со неа договорил и состанок.Човекот кој направил лажен профил на Фејсбук за да ја киднапира својата девојка, а потоа испаднал „херој“ со тоа што ќе ја спаси, е осуден за убиство, и тоа после краткотрајната заседа на поротата.
Kyle Dube (20) направил план да ја киднапира 15- годишната Nichole Cable, носејќи маска за скијање, а потоа да ја „спаси“ и да испадне херој во нејзините и во очите на другите луѓе. Но, наместо да биде херој, тој станал убиец.
Целиот план завршил ужасно, а тинејџерката, како што покажале резултатите од обдукцијата починала поради недостаток на кислород. Што значи се загушила.

За потсетување, Дубе направил Фејсбук профил користејќи го идентитетот на поранешното момче на девојката, а за да воспостави контакт со неа договорил состанок. Сето тоа се случувало во петтиот месец од 2013 година, а сега доби и правосуден епилог.
Иако момчето ја отфрлал вината за убиството, на поротата и требало помалку од половина час за да го прогласи за виновен, а се соочува со казна од 25 односно 30 години затвор за убиство и киднапирање.
Овој случај е опомена за секој кој ги користи социјалните мрежи….Бидете внимателни. Човекот кој направил лажен профил на Фејсбук за да ја киднапира својата девојка, а потоа испаднал „херој“ со тоа што ќе ја спаси, е осу

Пронајдете не на следниве мрежи: