Го знаете ли трикот за совршено здравје? Мокри чорапи! Не се шегуваме!

Loading...

Уште денес пробајте го овој трик и вашите здравствени проблеми ќе исчезнат!Иако можеби делува бесмислено, оваа метода е сериозна и претставува одлична превенција од настинка и болести.
Методата на мокри чорапи е измислена во Баварија пред година, а набрзо се раширила низ свеетот. Поентата е во тоа што мокрите чорапи ги дразнат крвните садови во стапалата, што доведува до свеж распоред на крв до деловите кои се борат против грипот.
Мокрите чорапи предизвикуваат реакција на греење на организмот, кој се бори против студот и го загрева телото и оддрѓува хомеостаза. На тој начин, се подобрува протокот на крв, а шансите да се разболите се сведени на минимум.Иако можеби делува бесмислено, оваа метода е сериозна и претставува одлична превенција од настинка и болести.
Методата на мокри чорапи е из

loading...
Loading...