Голата судијка разрешена од должноста

Loading...

Судијка од Врховниот Суд во Босна и Херцеговина разрешена е од должноста поради „однесување кое претставува кршење на службената должност и ја доведува во прашање довербата на јавноста и кредибилитетот на судиите“. Судијката од Врховниот суд на Федерацијата на Босна и Херцеговина, што без облека танцувала, вежбала и читала весници пред прозорецот на својата канцеларија во Палатата на правдата и беше привремено суспендирана од работа, е разрешена од должноста поради однесување кое претставува кршење на службената должност и ја доведува во прашање довербата на јавноста и кредибилитетот на судиите.

Судијката била склона кон овој вид егзибиционизам. Канцеларијата на Дисциплинскиот обвинител на Врховниот судски и обвинителен совет на БиХ, веднаш почнал истрага за утврдување на сите околности од овој случај. Судијката од Врховниот суд на Федерацијата на Босна и Херцеговина, што без облека танцувала, вежбала и читала весници пред прозорецот на своја

loading...
Loading...