Голема офанзива на сириската војска во Латакија. Убиени над 60 терористи!

Loading...

Сириската војска уби десетина терористи на ИД и фронтот Нусра, но и ги уништи нивните центри за координација при офанзивата во северниот дел од земјата, јави сириската новинска агенција „Сана“.Сириските авиони во провинцијата Хомс уништија две положби на милитантите на фронтот Нусра, додека сириската армија влезе во центрите на Исламската држава во Талал ел Сауди и Палмира.
Истовремено, во Алеп се наоѓаат владините сили, кои со поддршка на борбените единици уништија 14 возила со митралези, убивајќи десетина терористи.
Во северниот дел од провинцијата Латакија сириската војска зазеде две села и така обезбеди неколку стратешки точки во североисточниот регион.
Жестоки борби се водеа и во Деир ез Зор, град во североисточниот дел од Сирија кој е 120 километри оддалечен од Рака, кога во последните 24 часа беа ликвидирани 65 екстремисти на ИД.
Нешто порано, сириските воени единици разнесоа тунел со должина од 40 метри во Сина, град кој терористите го користат како складиште за оружје и муниција.Сириските авиони во провинцијата Хомс уништија две положби на милитантите на фронтот Нусра, додека сириската армија влезе во центрите на Исламската

loading...
Loading...