Голи велосипедисти протестираат во Бразил и Перу

Loading...

Десетици голи велосипедисти излегоа на улиците на бразилската метропола Сао Паоло сакајќи да укажат дека овој град е опасен за велосипедистите и дека му недостигаат велосипедски патеки.Некои велосипедисти биле сосема голи, додека некои само во топлес а учествувале на протестот кој истовремено е организиран во уште неколку градови во Бразил, како во Порто Алегре или во перуанската престолнина Лима.„Вака голи сакаме да покажеме дека сме ранливи кога не сме во автомобил“, изјави еден од учесниците во протесната манифестација во Сао Паоло, град со 11 милиони жители и со само 67 километри велосипедски патеки, пренесува порталот France 24.Велосипедистите во Лима барале, исто така, повеќе велосипедски патеки подобро осветлување на сообраќајниците во главниот град на Перу. И тие истакнуваат дека сакаат да ја подигнат свеста на јавноста з велосипедизмот како здрава навика и еколошки прифатлив начин на превоз на луѓето.
МакфаксДесетици голи велосипедисти излегоа на улиците на бразилската метропола Сао Паоло сакајќи да укажат дека овој гр

loading...
Loading...