Ѓорчев: Ќе се градат нови градинки во секоја општина без исклучок

Loading...

Во шестата изборна единица, на потегот Тетово-Гостивар-Дебар во секоја општина без исклучок ќе изградиме нови градинки затоа што има потреба, тоа е помош за родителите, посочи денес Владимир Ѓорчев,носител на листа во ИЕ 6 од ВМРО-ДПМНЕ.-Градинките се можност децата да имаат рано стекнување на знаење, социјализација и овозможуваат родителите послободно да одат на нивното работно место. Ќе имаме изградба и на голем број спортски сали, ќе продолжиме со набавката на 270.000 учебници за сите ученици и во основното и во средното образование, истакна Ѓорчев.
Тој додаде дека ќе продолжи исплатата на надоместокот за трето дете, мерка која ја користат над 20.000 семејства во Македонија.-Градинките се можност децата да имаат рано стекнување на знаење, социјализација и овозможуваат родителите послободно да одат на нивното работно ме

loading...