Ѓорчев: Нови вработувања, градинки, училишта и спортски сали во Гостивар

Носителот на пратеничката листа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ во ИЕ6 Владимир Ѓорчев, на денешната средба со граѓаните од Џамиџит маало во Гостивар рече дека програмата „Реално“ на ВМРО-ДПМНЕ предвидува 37 проекти само за Гостивар, додека од СДСМ предвидуваат само седум недефинирани проекти.– Мило ми е што сум денеска тука во  Џамиџит маало во Гостивар. Добро е што имаме проекти за цела гостиварска општина  и за околните општини. ВМРО-ДПМНЕ во својата програма предвидува 37 проекти за Гостивар, додека СДСМ предвидува седум. Значи разликата е 37 проекти на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата наспроти седум нејасни, недефинирани проекти без план, без програма, без рокови кои што СДСМ нема намера да ги реализира во Гостивар, рече Ѓорчев.
Посочи дека во програмата на ВМРО-ДПМНЕ има проекти од секаков карактер и тоа Технолошко индустриска зона за  нови фабрики и нови вработувања, спортски сали, градинки, реконструкција на училишта, водоводни и канализациони мрежи, асфалтирање на улици, локални и регионални патишта.
– Низата конкретни реални проекти ќе значат подобра иднина за Гостивар, а слична е состојбата со била која општина во шестата изборна единица. Со новите инвестиции што се  планираат предвидени уште 100 нови вработувања. Индустриската зона исто така е голема моќност за гостиварската економија. Таму исто така ќе има нови вработувања, нови можности, нови погони, компании така што тоа ќе биде уште еден импулс за развојот на економијата во овој град, истакна Ѓорчев.– Мило ми е што сум денеска тука во  Џамиџит маало во Гостивар. Добро е што имаме проекти за цела гостиварска општина  и за околнит

Пронајдете не на следниве мрежи: