Граѓаните на Мексико ќе бидат следени од САД?!

Loading...

Според побарувањата на Владата на Мексико, најверојатноо граѓаните на оваа држава ќе бидат следени од страна на САД. САД примиле барање од Владата на Мексико да „спроведе детална истрага“ за податоците за следење мексикански граѓани од страна на Агенцијата за национална безбедност. 
Тој став бил искажан пред американскиот амбасадор кој бил повикан на разговор во мексиканското МНР.
Мексиканските власти објавија дека се запознати со медиумските извештаи за наводна шпионажа од АНБ на САД врз мексикански граѓани.
„Владата на Мексико одлучно осудува какви било форми на следење Мексиканци бидејќи тоа е непочитување на меѓународното право. Такви активности се во спротивност со Повелбата на ОН“, се вели во соопштение на мексиканското МНР.САД примиле барање од Владата на Мексико да „спроведе детална истрага“ за податоците за следење мексикански граѓани од страна на Агенци

loading...
Loading...