Граѓаните забележале пожар и слушнале експлозија: Исчезнатиот авион завршил во…

Loading...

Авион со приватен комерцијален лет исчезнал од радарот во близина на скопскиот аеродром.СВР Велес примиле телефонска пријава од граѓанин дека слушнал експлозија во близина на с.Кожле.
Од страна на Алфа екипа од СВР-Скопје примена е пријава од граѓани дека забележале пожар кај с.Ветерско. Кон авионот во пламен се упатени медицински и противпожарни екипи.
Од СВР Скопје упатени се служби на овие локации.
Како што дознаваме се работи за авион марка “Пајпер“ со германски национални ознаки кој летал од Италија од Тревизо и требал да слета на аеродромот во Скопје да танкира гориво.СВР Велес примиле телефонска пријава од граѓанин дека слушнал експлозија во близина на с.Кожле.
Од страна на Алфа екипа од СВР-Скопје приме

loading...