Грчкиот остров Тасос во пламен

Loading...

Повеќе од четири илјади хектари шума изгоре во големиот пожар на грчкиот остров Тасос. Градоначалникот на островот Тасос денес посочи дека околу седум авиони канадери учествуваат во гаснењето на пожарот.
Поради силниот ветер пожарот не е совладан и полека се шири. Веќе четири илјади хектари шума се изгорени, а чадот од пожарот стигнал до неколку села во јужниот дел на островот. Градоначалникот на островот Тасос денес посочи дека околу седум авиони канадери учествуваат во гаснењето на пожарот.
Поради силниот ветер п

loading...
Loading...