Грицки за секој дел од денот

Со цел да ја компензирате физичката и емоционалната енергија која сте ја потрошиле во текот на денот, неопходен Ви е правилен избор на грицки.Еве зошто семките од сончоглед е идеалниот избор за Вас. 
Тие се богати со билни масти и витамини
Семките од сончоглед го забавуваат стареењето и го намалуваат нивото на холестерол во крвта. Исто така, семките од сончоглед ги зајакнуваат кршливите и слаби нокти.
Содржат корисни елементи во траги
Семките од сончоглед содржат јод, железо, магнезиум и витамини кои се неопходни за правилно функционирање на срцето и крвните садови. Фолната киселина, која исто така се наоѓа во семките од сончоглед, благотворно делува врз нервниот систем и го стабилизира расположението.
Изобилуваат со витамин Д
Многумина не ги сметаат семките за здрав и корисен оброк. Меѓутоа, семките од сончоглед кои поминале низ минимална термичка обработка содржат количество на витамин Д, кое е речиси исто како и кај рибата, а исто така тие содржат и поголемо ниво на калиум од бананите.
Затоа, почестете се со една ќесичка семки од сончоглед, заедно со Вашиот омилен филм или прошетка.Еве зошто семките од сончоглед е идеалниот избор за Вас. 
Тие се богати со билни масти и витамини
Семките од сончоглед го заба

Пронајдете не на следниве мрежи: