Гробари краделе злато од мртовци- со парите оделе во кафани!

Гробари од Хрватска со години краделе злато од мртовци, а парите потоа ги трошеле за да седат по кафеани и да се забавуваат. Како што пренесуваат хрватските медиуми, 20 години гробари и носачи од погребалното претпријатие во Осиек, Хрватска, краделе злато и накит од покојните .
Според податоците, осомничени се 20 лица на возраст од 27 и 60 години, меѓу кои има и девојка. Тие краделе од покојните лица од 1993 година.
– „Не одевме во златарите заедно, туку поединечно, а парите ги делевме“, изјавиле дел од уапсените гробари.
Кражбите би се одвивале уште долги години ако полицијата не добила дојава од златар кај кого дошол еден од осомничените и тоа во работна униформа на која пишувало „Погреб“. Како што пренесуваат хрватските медиуми, 20 години гробари и носачи од погребалното претпријатие во Осиек, Хрватска, краделе злато и нак

Пронајдете не на следниве мрежи: