ГРОМ бара расветлување на случајот со аферата „Цареви Кули”

Loading...

Изминативе неколку дена сведоци сме на обелоденување на уште еден скандал кој иницира вмешаност на првиот човек на Струмица, Зоран Заев за наводната незаконска постапка за легализирање на комплексот Цареви кули, велат од општинската организација на ГРОМ во Струмица.Ја повикуваме УЈП да изврши увид и проверка на книговодствените евиденции на правниот субјект, на сопственикот на комплексот и во книговодствените евиденции на правните субјекти кои ги изведуваа градежните работи на комплексот Цареви кули. Од книговодствената евиденција ќе се утврди кога се набавувани градежните материјали, од каде и кога се монтирани, велат од ГРОМ.
Од ГРОМ бараат ако се утврди дека објектот е граден подоцна од рокот, да има кривично гонење и притвори за сите актери за сторено кривично дело организиран криминал.
Целата прес-конференција, погледнете ја во продолжениеЈа повикуваме УЈП да изврши увид и проверка на книговодствените евиденции на правниот субјект, на сопственикот на комплексот и во книговодствените

loading...