Груевски: 11 декември е многу важен ден за иднината на Македонија, нема ценкање и пазарење со иднината на нашата држава

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на денешниот собир во својот говор истакна дека 11 декември е многу важен ден за иднината на Република Македонија, бидејќи тоа е денот кога секој ќе има можност да покаже во каква Македонија сака да живее.-11 декември е многу важен ден за иднината на Република Македонија, бидејќи тоа е денот кога секој ќе има можност да покаже во каква Македонија сака да живее. После овие две години мислам дека на секој од Вас му е повеќе од јасно значењето на овие избори. И затоа на овие избори не е потреба само победа. Туку е потребна поддршка за 63 пратеници за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија. 63 пратеници кои ќе значат силна порака до сите оние кои мислат дека можат да го заобиколат народот. 63 пратеници кои ќе значат силна порака до оние кои со години го делат и навредуваат народот. 63 пратеници кои ќе значат крај на црните и мрачни сценарија на заевци и верушевци, рече Груевски.
Лидерот потенцираше дека 63 пратеници за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата кои ќе значат мнозинство кое никој нема да има право да го уценува.
-Ги гледате како се спремни на се само да се догребат до пратеник повеќе. Спремни се и целосна двојазичност да воведат само да освојат пратеник повеќе. Спремни се и кичма да виткаат и интереси државни да распродаваат. Е затоа е потребно да ги победиме со 63 пратеници. Затоа е важно да не им се остави ниту малку простор, ниту малку надеж во нивниот забеган филм дека можат нешто да се пазарат, да се ценкаат, да лицитираат, да разградуваат и наддаваат. Со победата од 63 пратеници ќе им покажеме дека нема во Македонија ценкање и пазарење со иднината на нашата држава. Дека Македонија не е за пазарење. Победата со 63 пратеници ќе значи полесно и поефикасно спроведување на проектите и мерките, ќе значи побрзо враќање на патот на реформите и посигурно чекорење на патот кон нови работни места и економски раст и развој на државата. Победата од 63 пратеници ќе значи полесно спроведување на проектите за младите.
-Полесно реализирање на проектите за пензионерите, земјоделците, здравствените работници и административците. Таквата победа ќе значи полесно спроведување на нови проекти во образованието, во социјалата, во спортот и културата… Поефикасно спроведување на проекти мерки во сите области и сите сфери… Проекти и мерки кои ќе значат продолжување на градбата на нашата држава. Нови дела и нов напредок кои ќе ја направат подобра, поуспешна и попросперитетна Република Македонија. А тоа е нашиот интерес. Тоа е нашиот заеднички интерес. Тоа нашата заедничка искрена цел. Успешна и просперитетна Република Македонија. затоа се потребни 63 пратеници, затоа е потребна таа голема победа. Тоа ќе биде трумф на народот, рече Груевски.-11 декември е многу важен ден за иднината на Република Македонија, бидејќи тоа е денот кога секој ќе има можност да покаже во каква Македонија сак

Пронајдете не на следниве мрежи: