Груевски: Се пове

Loading...

Мерката за бесплатен железнички превоз беше дел од програмата во 2014 година, предвидуваше бесплатен железнички превоз во секој трет викенд за младите во Македонија.Веднаш по изборите започнавме да ја применуваме, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.
-Подоцна во оние 40 проекти за млади одлучивме да ја прошириме и да не биде  секој трет туку, секој прв и трет викенд во месецот. Можам да кажам дека одлично се спроведува затоа што до сега 84.000 млади луѓе ја искористија и заштедиле над половина милион евра, вели Груевски.
На тој начин овие заштедени пари останаа во џебовите на младите за да ги потрошат за некој друг приоритет, додава Груевски и потврди дека мерката ќе продолжи и во иднина.

loading...
Loading...