Груевски: За само 7 дена се одбележаа 4 големи инвестиции со над 2.700 нови вработувања

И покрај политичката криза во борбата против невработеноста  главен приоритет беше стимулирање  на нови инвестиции, привлекување странски компании, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во своето обраќање.-Ова нешто е скоро неверојатно во ситуација кога државата се мачи со тежок политички проблем наметнат од опозицијата, но ние не се откажавме од нашите намери и ние покрај се овозможуваме нови инвестиции. Само во последните 7 дена се одбележаа 4 големи инвестиции за над 2700 нови вработувања. Се потпиша договор за инвестирање на нова фабрика на германската компанија од автомобилската индустрија СТС текстајл во Велес и тоа преку рестартирање на дел од капацитетите на некогашната Свилара. Официјално отпочна со работа германската компанија Костал во Охрид и тоа во просториите на некогашниот загубар ЕМО, а грчката компанија Цераметал официјално објави дека ќе инвестира во капацитет во Битолско Жабени. Најнова е инвестицијата од Холандија на Инофрут и тоа токму преку превземање на пропаднатиот комбинат Агро лозар од Богданци, со најавени нови инвестиции во нов капацитет за откупно дистрибутивен центар за земјоделски производи како и производство и извоз на земјоделски производи, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.-Ова нешто е скоро неверојатно во ситуација кога државата се мачи со тежок политички проблем наметнат од опозицијата, но ние не се откажавме од наш

Пронајдете не на следниве мрежи: