Група мигранти покренаа тужба против Македонија

Loading...

Баратели на азил покренаа тужба против Македонија зошто ги вратила во Грција, по хаосот кој настана во март годинава.Се работи за осум лица, две жени и 6 мажи кои ја поднеле тужбата до Судот за човекови права на Советот во Европа. 
Од германската организација за мигранти изјавуваат дека ако се донесе пресуда во нивна корист тоа ќе значи многу за мигрантите во иднина, пренесе Дојче Веле.
За потсетување, на 14 март годинава настана хаос на македонско-грчката граница. Стотици бегалци насилно влегоа, по што интервенираше полицијата.Се работи за осум лица, две жени и 6 мажи кои ја поднеле тужбата до Судот за човекови права на Советот во Европа. 
Од германската орга

loading...