Гугенхајм објави 109 бесплатни онлајн уметничките книги

Враќајќи се назад во Јануари 2012, Гугенхајм објави (Френк Лојд Рајт-дизајниран модерен музеј на уметноста во Њујорк) 65 уметнички каталози на интернет, сите бесплатно.Интересно е да се забележи дека во периодот од тогаш до сега, бројот на слободни текстови се зголеми на 109. Објавени од 1937 до 1999 година, уметничките книги / каталози нудат интелектуален и визуелен вовед во работата на Александар Калдер, Едвард Мунк, Френсис Бекон, Густав Климт и Егон Шиле, Фернан Леже, и Кандински. Плус има и други текстови на пример, уметнички дела од современата уметност и теми од апстрактни експресионисти.
Секој кој е заинтересиран за историјата на Гугенхајм ќе сака да поминат извесно време со колекцијата наречена “The Syllabus.” Таа содржи пет книги од Хила Rebay, прв директор на музејот и куратор. Заедно, тие ќе ви дозволат да имате близок поглед на уметноста во музејот Гугенхајм кога  за прв ги отвори своите врати во 1939 година.
За да прочитате некоја од овие 109 бесплатни уметнички книги, само ќе треба да ги следите овие едноставни упатства. 1.) Изберете текстот од колекцијата. 2) Кликнете на “Прочитај Каталог онлајн” копчето. 3.) Почнете со читање на книгата во pop-up интернет пребарувачот, и употребувајте ги контролите на самото дно на pop-up интернет пребарувачот за да се движите низ книгата. 4.) Ако имате било какви проблеми со пристапот до овие текстови, можете да најдете алтернативни верзии на Archive.org.Интересно е да се забележи дека во периодот од тогаш до сега, бројот на слободни текстови се зголеми на 109. Објавени од 1937 до 1999 година, уметн

Пронајдете не на следниве мрежи: