Гугл профитира од пиратеријата

Loading...

Ким Дотком најпознатиот АјТи пират убедува дека Гугл профитира од пиратеријата.Ким Дотком е германско – фински програмер и бизнисмен кој постана познат во текот на случувањата дот – ком бубл, за кои е осуден за внатрешна трговија и проневера. Исто така е познат како основач на компанијата и сајтот Мегааплоад, за кој беше уапсен од страна на новозеландската полиција под обвинение за криминално кршење на авторски права.
Најголемиот АјТи пират убедува дека не е ништо поголем пират од големите интернет компании како Гугл. 
„Момците од Гугл се всушност оние кои профитираат од пиратеријата, а не даваат ниту паричка на своите изведувачи“ – вели Дотком.Ким Дотком е германско – фински програмер и бизнисмен кој постана познат во текот на случувањата дот – ком бубл, за кои е осуден за внатрешна

loading...
Loading...