Гулбис го елиминираше Мареј

Големо изненадување на Роџерс Купот каде летонецот Гулбис го елиминираше Енди Мареј.Енди Мареј поразен на Роџерс Купот, мошне рано и неочекувано, исход кој беше дочекан со неверување од огромните фанови на тениската игра.
Британецот загуби во два сета од Ернест Гулбис, првиот сет летонецот го доби со резултат 6-4, додека пак вториот поубедливо, со резултат 6-3.
Мечот траеше еден час и 28 минути, а од статистиката би можело да се издвои тоа што летонецот имаше 7 аса, британецот 3, гледано кај брејк поените, Мареј имаше скор од 1/3, додека пак Гулбис 3/5.
Фото: www.bbc.co.ukЕнди Мареј поразен на Роџерс Купот, мошне рано и неочекувано, исход кој беше дочекан со неверување од огромните фанови

Пронајдете не на следниве мрежи: