Густ распоред: Мајките секој ден извршуваат 42 различни обврски

Loading...

Скоро половина од тие задачи мајките ги извршуваат пред девет часот наутро, а 84  проценти од жените ги мачи преголемата количина обврски. Најмногу стрес предизвикува планирањето и готвењето на оброците.Септември е месец од кој родителите најмногу се плашат затоа што децата се враќаат воучилишните клупи, а бројот на обврските расте, утврдила студијата на меѓународниот бренд за смрзната храна Brids Eye. Тоа најтешко им паѓа на мајките кои секој ден извршуваат 42 различни задачи од готвење и чистење се до подготвување на децата за на училиште. Скоро половина од тие здачи ги извршуваат пред девет часот наутро.
Скоро 84 проценти од нив признаваат дека се мачат со количината на работата и секој ден ги извршуваат истите обврски откако децата ќе одат да спијат. Најмногу стрес предизвикува готвењето, а дел од нив готват дури по два оброка на ден за да ги задоволат своите најмили, потврдило истражувањето.
Мајките постојано извршуваат задачи, колку и да биле тие ситни, одземаат време и енергија. Тие имаат тешка задача, да се грижат за децата, да ја сочуваат кариерата и да го водат домаќинството што не чуди зшто постојано бараат трикови и совети за олеснување на обврските.

Топ 10 задачи кои мајките ги извршуваат секој ден
Подготвување појадок
Перење алишта
Подготовка на вечера
Подготовка на менито
Подготовка на оброци кои децата ги носат на училиште
Будење на децата
Миење садови
Чистење
Простирање на алиштата
Чистење со парвосмукалкаСептември е месец од кој родителите најмногу се плашат затоа што децата се враќаат воучилишните клупи, а бројот на обврските расте, утврдила студиј

loading...
Loading...