Хакиран сајтот на Еврокомисијата

Интернет страницата на Европската комисија синоќа беше хакирана со голем кибер напад, соопшти утрово поортпаролот на Еврокомисијата, Маргаритис Схинас.Тој не посочи од каде потекнувал кибер нападот.
– Успеавме да го блокираме. Нема протекување на информации, истакна Схинас.
Според него, станува збор за голем кибер напад кој можел да предизивика сериозно блокирање на системот.
Еврокомисијата тврди дека во конкретниот случај штетите биле ограничени на забавување на работата на поголем број интернет услуги што ги нуди сајтот.Тој не посочи од каде потекнувал кибер нападот.
– Успеавме да го блокираме. Нема протекување на информации, истакна Схинас.
С

Пронајдете не на следниве мрежи: