Хамза бин Ладен е новиот лидер на организацијата од татко му: “Ќе дојдеме и ќе го почувствувате тоа”

Уште од мали нозе Хамза бил подготвуван да биде новиот лидер на терористичката организација Ал Каеда.ФБИ ги објави писмата кои Хамза ги пишувал на 22 години, а во кои им пишува на Американците “Доаѓаме и ќе го почувствувате тоа”.
Денес Хамза има 28 години и оваа година во јануари е ставен на терористичката листа на Стејт Департментот каде е окарактеризиран како посебно опасен глобален терорист.
Оваа титула ја имал и неговиот татко.ФБИ ги објави писмата кои Хамза ги пишувал на 22 години, а во кои им пишува на Американците “Доаѓаме и ќе го почувствувате тоа”.

Пронајдете не на следниве мрежи: