Харадинај: Општините на северот можат да формираат асоцијации

Loading...

Лидерот на Алијансата за иднината на Косово Рамуш Харадинај, за време на посетата на Сува Река, рече дека ја поддржува асоцијацијата на општините на северот, но појасни дека тоа би можело да биде модел во рамки на Асоцијацијата на косовски општини, пишува „Коха диторе.Харадинај рече дека е можно основање на посебни заедници на општини, но тие не можат да имаат законодавни и извршни овластувања.
МакфаксЛидерот на Алијансата за иднината на Косово Рамуш Харадинај, за време на посетата на Сува Река, рече дека ја поддржува

loading...
Loading...