ХЕРОЈ: Возач на автобус спречил девојка да скокне од мост!

Loading...

Возач на автобус во Белград на линијата 50, Воислав Марковиќ, во неделата го запрел автобусот, излетал од него и спасил девојка од самоубиство, пренесува српски „Блиц“.„Немаше време за било какво убедување. Да поминеа уште 15-20 секунди таа ќе скокнеше. Има можеби 18 години, премина преку оградата повеќе од метар, се држеше само со една рака и гледаше доле кон автопатот. Бидејќи ми беше свртена со грб, полека дојдов отспротива со автобусот, повлеков рачна, вклучив четири трепкачи и излетав. Ја грабнав за половината случајно да не испадне, а еден дечко ми помогна да ја вратиме назад“ – навел Марковиќ.
Набрзо пристигнале итна помош и полиција.
Храбриот возач додал дека девојката плачела и дека била исплашена. Откако се вратил во автобусот, патниците го дочекале со воодушевување и аплауз.„Немаше време за било какво убедување. Да поминеа уште 15-20 секунди таа ќе скокнеше. Има можеби 18 години, премина преку оградата повеќе од

loading...