Хитлер побегнал со подморница во Аргентина каде и починал во 1962?!

Loading...

Книгата „Бегството на Адолф Хитлер“ носи детален план во кој Фирерот побегнал во друштво на Ева Браун и нејзиниот брат со до Аргентина каде наводно стигнале со подморница.Книгата „Бегството на Адолф Хитлер“ носи детален план во кој Фирерот побегнал во друштво на Ева Браун и нејзиниот брат со до Аргентина каде наводно стигнале со подморница. Иако се верувало дека Адолф Хитлер се самоубил во последните часови од Рајх, според книгата на авторите Џерард Вилијамс и Симон Дунстан, тој всушност избегал во Аргентина. Па доколку и таа верзија за неговиот крај не е точна,  авторите детално го опишуваат начинот на кој тој побегнал во Јужна Америка и живеел до 1962 година.
Како што е напишано, Хитлер во друштво на Ева Браун и нејзиниот брат Херман Фегелеин избегале низ тунелот кој минува во центарот на Берлин.
На импровизираната писта ги чекал Јункерс-52 транспортен авион кој бил управуван од капетанот Питер Баумгарт, искусен Луфтвафе пилот.
Авторите тврдат дека целото полетување било рекет и дека почнале да се тркалаат по пистата пред Хитлер, Ева и Фегелеин, и кога стапнале со ногата на авионот каде веднаш се искачиле на север. Хитлер несакал да гледа низ прозорците, за да не го гледа ужасот кој го оставил зад себе. Летал во правец на нов живот, живот во правец на Аргентина, земја која создала дома за десетици нацисти.

По слетувањето во Данска, заминале за Шпанија каде генералот Франко им обезбедил патување до Канарските Острови. Таму ги чекала подморницата, и се спуштиле во близина на малото пристаниште Некохеа, околу 450 километри јужно од Буенос Ариес. Според книгата Хитлер никогаш повеќе не стапнал на земја на друга држава. Иако неговите соништа за големиот Рајх никогаш не се исполниле, во Аргентина се оженил со Ева Браун со која имал две ќерки. Разочаран бидејќи умира пред Черчип?
По 17 години бегство, авторите тврдат дека починал на 13 февруари 1962 година на 73 години. Бил разочаран како што викаат, бидејќи го надживеал стариот пријател Винстон Черчип.
Теориите се бројни, но изгледа никој, како што пишуваат од Daily Mail, нема доказ како Хитлер навистина починал. Денеска многумина веруваат дека се самоубил во бункер во Берлин 30април 1945, но сепак останува мистерија!Книгата „Бегството на Адолф Хитлер“ носи детален план во кој Фирерот побегнал во друштво на Ева Браун и не

loading...
Loading...