Хјустон казнет со 150 000 долари

НБА лигата има свои правила и прописи кои мораат да се почитуваат, без разлика на било што, каде нема никакви изговори, па така строгите санкции беа кобни за тимот на Хјустон Рокетс кој предвреме го објави трансферот на Хауард.
НБА реши да го казни тимот на Хјустон со дури 150 000 долари поради непочитување на правилата околу датумот за објавување на трансферот на Двајт Хауард.
Хауард е инаку нов кошаркар на Хјустон, но овој тим немаше право да го објави сето тоа предвремено, бидејќи така налагаат прописите, па челниците начнаа тема околу трансферот и сето тоа донесе ригорозна казна за НБА тимот.НБА лигата има свои правила и прописи кои мораат да се почитуваат, без разлика на било што, каде нема никакви изговори

Пронајдете не на следниве мрежи: