Хорхе, Чадорот и Зајакот

Loading...

Добредојдовте во Саботна Јавна Ономатопеја (СЈО) на Алекс ВанкоБурна недела. Хорхе помилује, Амбасадори тропаат на порти, Заев глуми херој. Незадоволство кај „широките социјалдемократски маси“. Три дена потоа – пресврт. Раководството на ВМРО поднесува поединечно барања за одбивање на аболицијата. Заев не. Што се случи? Едноставна, проста и ефективна МОСАД техника, извади ја лисицата на чистина. Фрли информација на маса – и види кој како ќе реагира. Најс енд симпл. Во нашиот случај Зајакот и Чадорот. Еден час по објавата на Иванов на ТВ, чадорот, сега со име и презиме, Џес Бејли тропаше на вратата на Иванов. Не му отворија. Помалите чадорчиња утредента изутрина беа кај Катица. За поддршка. Главното помало чадорче исто доби име и презиме. Чарлс Герет твиташе од СЈО прес  и делеше лекции за демократија. Зајакот се силеше и закануваше со украински сценарија на ТВ. Убава слика нели?
      Е сега од кога ги истеравме животинките на чистина, полесно се дише. Не треба апликација за чист воздух. И додека хулиганите онанираа по Скопје. На народот му беа измиени очите. Сега гледа јасно и чисто. И чека Зајакот ПИСМЕНО да побара поништување на сопствената аболиција.  На здравје здрав разум Македонијо !
Пишува: Алекс Ванко
Филозоф, писател, аналитичарБурна недела. Хорхе

loading...
Loading...