ХОРОР на свадба: Додека играле оро експлодирала бомба

Loading...

Три лица загинаа, а повеќе од 70 се ранети кога во средата вечер автомобил – бомба експлодираше во близина на полициската станица и касарна во источната турска покраина Ван во близина на иранската граница.Покраинскиот шеф на полицијата изјави дека се ранети 73 лица, меѓу кои и 17 полицајци.
Според неговите зборови убиено е и едно дете.
Бројни полициски и болнички возила се упатија на местото на експлозијата која е подметната кај полициската станица.
Неколку турски пратеници од Парламентот ги посетија денеска ранетите сместени во болница.Покраинскиот шеф на полицијата изјави дека се ранети 73 лица, меѓу кои и 17 полицајци.
Според неговите зборови убиено е и едно дете.

loading...